Следвайте ни

Потрес! Жена обиколи 4 болници в три града, за да роди

viber icon

Здравната ни система е чудо и без натиск, а по време на пандемия става чудо! Родилка обиколи четири болници в три града, за да роди детето си.

"На 10 декември снаха ни имаше болки за раждане. Болницата "Св. Пантелеймон" в Ямбол се оказа затворена през нощта заради заразени лекари, затова се наложи да тръгнем за Стара Загора", сподели пред bTV свекървата на жената.

"Доста се лутахме, докато намерим отделението в Стара Загора. Лекарката, която я прегледа през нощта, отказа да я приеме, защото нямали места. Отидохме във втора болница - "Тракия". От охраната казаха, че не приемат през нощта, трябвало да дойдем през деня", разказва свекърът. Оттам пътуват 200 км до болница "Дева Мария" в Бургас, където жената ражда момиченце.

Ангажимент на личните лекари било да информират бременните, че отделението не работи, казаха от ямболската болница. От болницата в Стара Загора пък, че не приемат хора от Ямбол, освен ако състоянието им не е спешно. А от болница "Тракия", че са шокирани и започват незабавна проверка.

"Няма да търсим отговорност от болниците, но те трябва да си променят ритъма на работа", допълни още свекървата на младата жена.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?