Следвайте ни

Поставете твърдите круши в хартиен плик, за да узреят по-бързо

viber icon

Крушата е златният плод на есента, който ще достави много полезни вещества на организма ви. Ето няколко съвета как да я консумирате:

1. За да бъде полезна крушата и извлечете максимални ползи от нея, трябва да я консумирате цяла, без да се обелва, тъй като кожата й съдържа 3-4 пъти повече фитонутриенти от вътрешността. В нея се намират около половината от фибрите на плода.

2. Не забравяйте, че веднъж нарязана, крушата бързо се окислява и потъмнява. Можете да предотвратите този ефект, като намажете повърхността й с капчици сок от лимон, лайм или портокал.

3. Повечето круши имат светъл нюанс на зелено. Някои видове, като азиатските круши, обаче са жълти или кафеникави. Не се притеснявайте, ако крушите ви са твърди отвън. Само след няколко дни те ще бъдат меки, ако ги поставите на стайна температура. Поставете ги на плота или кухненска маса и до 4 или 7 дни те ще са готови за хапване.

4. Можете да поставите крушите в хартиен плик, за да узреят за два до четири дни. Газовете, произведени от плодовете в торбата, ще ускорят процеса на узряване. Внимателно поставете круша в хартиен плик. Внимателно сгънете горната му част, за да го затворите. Разглеждайте крушите ежедневно, за да не се развалят. Избягвайте да използвате найлонови торбички. Пластмасата ще задържа газовете на плодовете, като не оставя място за торбичката да диша.

5. Не оставяйте крушите на купчина, за да не бъдат наранени, особено ако са азиатски круши.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?