Под карантина са децата, върнати от Милано с правителствения "Еърбъс"

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов 20 ученици и 4 техни преподаватели бяха транспортирани с правителствения „Еърбъс“ от Италия, съгласно указанията на Националния оперативен щаб във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19.

Самолетът кацна на летището във Варна около 03:00 ч. българско време, а групата бе придружавана от полк. доц. Димо Димов, началник на Катедра „Медицина на бедствените ситуации” към ВМА, предаде БНТ.

По време на полета нито един от пътниците не е проявил болестна симптоматика. При направените прегледи след пристигане на българска земя също не са констатирани проблеми – и децата, и преподавателите им са в добро здравословно състояние. На всички са дадени допълнителни указания и е препоръчано да си останат вкъщи, докато премине карантинният период от 14 дни.

Децата вече са на българска земя, слава богу са добре, в много добро настроение са, очаква ги една 14-дневна домашна почивка. Желая да благодаря на премиера Борисов, на правителството, на всички държавни институции, че реагираха навреме и бързо, всичко е под контрол, направили сме организация по по-нататъшното следене на децата, каза Йордан Стоянов - председател на Oбщински съвет-Каварна.

При много добра организация бяха посрещнати децата - и от страна на Гранична полиция, на Летището, на РЗИ, на всички институции. Слава Богу по огледа на специалистите няма деца със симтоми или данни за заболяване, бяха наистина в едно добро настроение, очевидно не бяха притеснени, обясни кметът на Варна Иван Портних.

Първо ги чака т. нар. дистанционно обучение, за да наваксат с материала, по-модерният термин е "Облак обучение", а след това допълнителни занимания, допълнителна подготовка от учителите, въобще както преценят колегите, добави Жоро Тошков - началник на Регионалното управление на образованието в гр. Добрич.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”