Следвайте ни

Пловдивчанин се зарази с лаймска болест

viber icon

Пловдивчанин се зарази с лаймска болест. Това е станала в периода 15-21 ноември,съощиха от Регионалната здравна инспекция. Веднага след като е установено заболяването му е бил подложен на лечение.  Лаймската болест се разпространява чрез ухапване от кърлеж. Протича в няколко фази като причинява увреждане на кожата, ставите, сърцето и нервната система.

Характерен за болестта е кожният обрив на мястото на ухапването като разширяващ се червен кръг. Друг пловдивчанин пък е потърсил лекарска помощ през последната седмица след ухапване от кърлеж. За периода 15-21 ноември   в Пловдив и областта са регистрирани 13 случая на чревни инфекции срещу  32 случая   от 8 до 14 ноември. От варицела са заболели 22 суши през последната седмица, срещу 13 в предходния период.

За периода в Имунизационния кабинет  са ваксинирани клиенти с лекарска препоръка. За ХИВ са се изследвали 26 човека, добавиха от РЗИ.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?