Следвайте ни

Пиете вода на гладно? Опасно е в тези случаи

viber icon

Приемането на чаша вода на гладно се превърна в тренд, наложен от експертите по здравословно хранене. Но наистина ли това е толкова полезно?

Добре е след събуждане да запълните водния баланс на тялото си. Но пиенето на чаша вода на хладно ще има ефект, само ако спазвате редица правила, предупреждават експертите. В противен случай рискувате да навредите на здравето си.

Счита се, че пиенето на чаша вода веднага след събуждането сутрин е здравословен навик. И наистина е така. Но ако го направите погрешно, можете да нанесете огромна вреда на тялото, предупреждава китайски експерт, чиято статия е публикувана от интернет портала InoSMI.

Първо, не трябва да пиете твърде много вода, твърде бързо. Това натоварва сърцето, тъй като течността стимулира разреждането на кръвта. За хората със сърдечно-съдови заболявания подобна практика може да доведе до инфаркт. Освен това твърде много вода на гладно разрежда стомашната киселина и ако консумирате веднага след това закуската си, ще навредите на храносмилането и в крайна сметка това ще доведе до стомашни заболявания. Оптималният вариант е сутрин да изпиете не повече от 150 милилитра вода. Задължително е водата да се пие бавно и на малки глътки.

Второ, не трябва да пиете вода, която е твърде студена или твърде гореща. В този случай стомашно-чревният тракт се стимулира и започа бързо свиване на кръвоносните съдове на стомашната лигавица, което може да причини дискомфорт и дори диария.

Твърде горещата вода (над 65 градуса) наранява хранопровода. Ако това се случва редовно, се появяват злокачествени образувания. Водата със стайна температура е безопасна за тялото.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?