Следвайте ни

Петър Манджуков дари апарат за 120 000 лева на "Свети Панталеймон"

viber icon

Бизнесменът Петър Манджуков дари мобилен, дигитален рентгенов апарат, тип кугел, на болница "Свети "Панталеймон" в Пловдив. Това стана на церемония, на която присъстваха кметът на града Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, управителят на болницата д-р Константин Сапунджиев и други.

Апаратът на стойност 120 000 лева е компактен и може да се използва до леглото на всеки нуждаеш се пациент. Кметът Здравко Димитров благодари на дарителя и му подари пластика на Стария Пловдив.

В МБАЛ "Св. Пантелеймон“ има такъв рентгенов апарат, който е на 30 години и трудно изпълнява функциите, заяви управителят на здравното заведение д-р Константин Сапунджиев.

Тази  високотехнологична цифрова апаратура е от последно поколение, произведена е през месец април тази година, с Wi Fi връзка със сървъра на болницата и получаване до 10 секунди на образа.

Дейността на МБАЛ "Свети Панталеймон" в момента е възстановена на 60 % след падането на ограничителните мерки срещу пандемията от коронавирус.

 Управителят на болницата д-р Константин  Сапунджиев очаква в най-скоро време работата да се възстанови напълно, предвид факта, че в болницата не са приемани пациенти с коронавирус. "Доверието на пациентите е много важно. Искам да знаят, че болницата няма проблеми, чиста е, има всички предпазни средства, персоналът работи с еднократна употреба манти, ръкавици, маски – както е редът, и затова успяхме да опазим болницата“, поясни още той.

"Covid-19 беше  голямо изпитание за всички нас, а  лекарите са големите герои.  Избрах тази апаратура не случайно.Исках да бъде модерна и съвременна. Нещо, което да има отношение към лечението на коронавируса. И се надявам той да бъде един инструмент, който да подпомогне лечението на моите съграждани от Пловдив“, заяви дарителят Петър Манджуков.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?