1553
Следвайте ни

Петък вечер е! Утрешният махмурлук лекувайте с..

viber icon

Мазният бекон и яйцата са най-добрите лекарства за махмурлук, според Сали Адамс, професор по здравна психология от Университета в Бат. Храни като бекон, яйца и дори броколи съдържат аминокиселина, наречена цистеин, която според учените може да намали токсичния химикал ацеталдехид, който се произвежда при метаболизма на алкохола в организма, казва Адамс.

Диетолог разби митове за алкохола и махмурлука Изданието отбелязва, че ако махмурлукът причинява повръщане или диария, напитките с ниско съдържание на захар и високо съдържание на електролити могат да помогнат за справяне с това. Например спортни коктейли.

В същото време пиенето на много вода по време на махмурлук е голям мит. Лекарите от британската здравна служба съветват да се намали консумацията на тъмни напитки. Те съдържат естествени химикали, наречени конгенери. Това са продукти, заедно с алкохола, които се образуват в процеса на ферментация.

Конгенерите дразнят кръвоносните съдове и мозъчната тъкан и могат да утежнят махмурлука. По-рано археолози от Израел откриха пръстен в руините на древна винарна. Според експерти това бижу най-вероятно е било използвано за предотвратяване на махмурлук.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?