Следвайте ни

Пет причини да се отървете от възглавницата

viber icon
Специалистите по съня в Ню Йорк вярват, че спането без възглавница има многобройни предимства? Нека да разгледаме първите 5 предимства на съня без възглавница, пише actualno.com.

1.Предотвратява болки в гърба

Повечето хора в крайна сметка използват възглавници, които не поддържат естествената извивка на гръбначния стълб. Някои възглавници предизвикват неестествено положение на тялото за сън. Поддържащите възглавници също не са дълготрайни.

 

2.Помага за справяне с болки във врата

Много от възглавниците не успяват да предложат правилната опора и влошават позите за сън. Ако не използвате възглавница, главата ви лежи в естествено положение. Тази поза също така предотвратява увреждането на нервите и напрегнатите мускули, така че изпитвате по-малко болка. Прекалено меките възглавници също нарушават притока на кръв към врата.

 

3. Борба с главоболието

Може да сте преживели събуждане с главоболие или чувство на замаяност. Вината може да е във вашата възглавница. Опитайте да спите без възглавница и вижте дали ще ви е по-добре на следващия ден. Спането с меки възглавници ограничава притока на кръв към главата, като отрязва част от обичайното подаване на кислород към главата. Сутрешното главоболие може да се дължи на нарушаване на разпределението на кислорода в главата ви.

 

4. Облекчава стреса

Ако спите в грешна позиция заради възглавницата, вероятно цяла нощ ще се въртите. Така стресът се увеличава, а той от своя страна може да доведе до други психични и здравословни проблеми. След като имате по-малко нарушения на съня, качеството на съня помага на тялото да изравнява хормоните на стреса. Освен това, след спокоен нощен сън, може да почувствате с повишена енергия на следващия ден.

 

5. Предотвратява акнето по лицето

Можете да избегнете акнето, ако спите без възглавница. Това е така, защото акнето е резултат от натрупване на мръсотия и масло по лицето и запушване на порите. Възпалението може да причини подуване, зачервяване и дори инфекции. Лицето ви обикновено е залепено към възглавницата ви през повечето време през нощта. Вероятно не перете калъфките си всяка вечер. Така че кожата ви е изложена на слюнка, прах и пот, което го прави място, където живеят бактерии. Това може да доведе до акне по лицето.

 

Спане по гръб

Спящите по гръб трябва да се опитват да поддържат нивото на шията с останалата част на гръбначния стълб. Заоблените възглавници, които поддържат врата, цервикални възглавници или възглавници с вградена опора за врата, също са добри варианти.

 

Спящи по корем

Въпреки че спането по очи  може да помогне за облекчаване на хъркането, се счита за най-нездравословното положение на съня. Тази позиция ви принуждава да завъртите главата и врата си на една страна, което може да доведе до нестабилност на гръбначния ви стълб.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?