46

Пет причини да пиете чая или кафето си с канела

Чаят и кафето са едни от напитките, които консумираме ежедневно

Канелата е полезна съставка, която се добавя към различни десерти и напитки. А в комбинация с чай или кафе, ползите за здравето не са никак малко - спомага при отслабване, укрепване работата на сърцето, облекчаване на менструалните болки, по-бързо възстановяване от инфекции и възпаления, нормализиране нивата на кръвната захар и т.н., изброява Actualno

А ето и малко повече за ползите от чая или кафето с канела:

 Богат на антиоксиданти

Чаят и кафето са напитки, които съдържат голямо количество антиоксиданти. Те се борят със свободните радикали в организма, спомагат за по-бързото заздравяване на рани и възстановяване от възпаления. С добавената канела броят на антиоксидантите в напитката значително се увеличава, а с това и ползите за организма ни.

Укрепване на сърдечната функция

Изследвания относно ефектите на канелата отбелязват, че тя понижава възпаленията, кръвното налягане и нивата на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта. Чаят от канела е особено полезен за хора със завишени нива на холестерол.

Понижава нивата на кръвната захар

Канелата спомага за по-бързото усвояване на въглехидратите и тяхното разграждане, като по този начин предотвратяват покачването нивата на кръвната захар. Може да пиете чай от канела след хранене за целта.

Спомага за отслабване

Чаят или кафето с канела могат да ви помогнат в борбата с излишните килограми, като канелата помага за намаляване на телесните мазнини. Но трябва да имате предвид и че в нея се съдържат големи количества кумарин, а прекомерното му натрупване в организма може да доведе до риск от кървене или проблеми с черния дроб.

Антибактериално свойство

Чаят от канела или кафе с канела могат да помогнат за по-бързото елиминиране на гъбичките и бактериите от организма ви. Това е така поради мощните антибактериални и противогъбични свойства на подправката. Според проведени проучвания за нейните ползи, се достига до заключението, че съставките ѝ могат да предотвратят размножаването на различни бактерии, микроби и гъбични инфекции. Канелата е известно средство и при борбата с лошия дъх.

Ползите от канелата за организма са немалко, но както с всяко нещо, което консумираме, и с нея не бива да се прекалява. Освен това не се препоръчва да я консумирате, ако сте алергични.

*Статията е с информативен характер и при по-сериозни проблеми не разчитайте само на потушаване на симптомите с помощта на канелата. В такъв случай се свържете със специалист за назначаване на адекватно лечение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?