Следвайте ни

Пет причини да имате шум в ушите

viber icon

Шумът в главата е често срещано усещане, което не е свързано с външния свят. Този симптом може да наруши ежедневните дейности на човек.

Какви са причините за възникването му?

Стрес

Често, с емоционални преживявания, силен страх или безпокойство за човек, темпоралните мускули са напрегнати. И стягането на тези мускули може да доведе до усещане за шум в главата.

Остеохондроза

При това заболяване нервите на слуховия мозък понякога са компресирани. Това обикновено се случва, когато човек заема неудобна поза по време на сън. Ако бръмченето в главата е свързано с остеохондроза, тогава когато заемате изправено положение, то трябва да намалее или да изчезне съвсем.

Сярна тапа

Сярната тапа обикновено се среща само в едното ухо. И освен бръмченето в ушите може да се наблюдава виене на свят и лека липса на координация на движенията.

Кохлеарен неврит

Това е увреждане на слуховия нерв, което впоследствие може да доведе до глухота. Един от основните симптоми е звъненето в ушите. Понякога състоянието е придружено от световъртеж и гадене.

Вегетоваскуларна дистония

При вегетативна дистония се нарушава регулирането на тонуса на кръвоносните съдове и налягането също намалява. Това състояние може да причини лек, еднороден или пулсиращ шум в ушите, понякога придружен от замаяност и лоша координация.

Ако имате шум в главата, трябва да се свържете със специалист - невролог или отоларинголог, съветват от Zdrave.to,

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мира

Мира

11.12.2020 | 15:15

Като превеждате от руски, поне не се ли чудите каква е тая сяра, дето прави тапи в ухото? На български и се казва ушна кал.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?