Следвайте ни

Пет мита за здравословния начин на живот

viber icon

Нездравословния начин на живот и липсата на физическа активност водят до редица здравословни проблеми и увеличават риска от развитие на множество опасни заболявания. Но дали здравословният начин на живот, за който слушаме постоянно от всевъзможни източници може да намали тези рискове и да подобри нашето здраве?

В наши дни здравословният начин на живот се е превърнал в модерна тенденция, а за някои дори в религия. Именно това залитане е причина за появата за множество митове, които в един момент се оказват дори опасни.

Съществуват схващания за здравословното хранене и режими, които приемаме за чиста монета, а всъщност в тях няма и капка истина, пише факти.бг.

Ето 5 мита за здравословния начин на живот, които е добре да запомним:


1. Цветът на сьомгата
Всъщност дивите породи сьомга имат именно по-светъл цвят на месото. Затова не се притеснявайте, ако видите сьомга с белезникав цвят, няма нищо плашещо или притеснително в това. 

2. Ортопедичните мебели
Винаги се е лансирало, че ортопедичните столове са по-добри за гърбовете ни. Това обаче невинаги е така. Някои проучвания доказват, че всъщност този тип столове могат да влошат здравето на вашия гръбнак.

3. Детокс
Става въпрос за модерните диети, фастинги и детокс със сокове и чайове. Някои проучвания доказват, че могат да доведат до проблеми с миклофлората, подуване, повръщане и стомашни проблеми. 

4. Микровълновите печки
Често се твърди, че микровълновите фурни са опасни за здравето. Доказано е обаче, че микровълните не влияят негативно на микро и макро нутриентите на храната.

5. Обелките
Според диетолози повечето плодове и зеленчуци не трябва да се белят. В това число влизат и краставиците например. В обелките има фибри, витамини и минерали.

 

 
 

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?