Следвайте ни

„Пълмед“ с ново поколение скенер

viber icon

На територията на Отделението по образна диагностика в медицински комплекс „Пълмед“, гр. Пловдив вече функционира нов компютърен томограф, по-известен сред пациентите като скенер.

Новата апаратура в УМБАЛ „Пълмед“ дава възможност за ограничено облъчване на пациента по време на провеждането на изследването, тъй като скенерът от последно поколение гарантира по-ниска степен на облъчване. Една от най-важните негови характеристики е и по-качествения образ, както и възможността да се изследват по-качествено деца чрез специални протоколи за това, както и хора с по-голямо тегло. 

„Посредством новата ни технологична придобивка ще имаме възможност за още по-комплексно и съвременно изследване на пациентите от гр. Пловдив и областта.“, коментира д-р Ася Жекова, началник на отделението по образна диагностика в УМБАЛ „Пълмед“.

"С УМБАЛ "Пълмед" имаме дългогодишно, изключително ползотворно сътрудничество. Това осигурява на българските пациенти достъп до най-съвременна апаратура и модерни методи на лечение. Особено важно за качеството на изследванията и диагностиката на пациентите е, че апаратурата се поддържа технически на място по немски стандарт. Софтуерът се обновява постоянно от специaлисти на Siemens Healthineers. Освен това ние следим денонощно, проактивно всички параметри на апаратурата чрез център в Германия. Това гарантира най-високо качество на диагностика и лечение за пациентите“, коментира д-р Тодор Воденичаров, управител на Сименс Хелткеър ЕООД за България и Сърбия.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?