Следвайте ни

Пациенти помагат на Клиниката по ревматология

Благотворителен коледен базар в столицата събира средства за пловдивската болница

viber icon

Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира на 15 декември в София благотворителен коледен базар под наслов „С любов и усмивка за Коледа“ . Събитието е в полза  на Клиника по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив. Базарът ще се проведе на 15 декември от 11:00 до 17:00 ч. в залата на Културен център „Г8“ на ул. „У.  Гладстон“ №8 в столицата. Организацията непрекъснато се старае да подпомага хора с ревматични заболявания със събраните средства от своите ежегодни благотворителни активности. Този път е избрала да помогне на повече хора с ревматични заболявания, затова и изборът е паднал върху УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив, където се намира една от ревматологичните клиники в страната. В Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ се лекуват хора от цялата страна. Тя разполага с 35 легла, разпределени в два сектора - мъжки и женски, и от началото на 2018 г. през нея са преминали 2230 пациенти.  

С приходите от базара Организацията иска да помогне за подобряване на битовите условия за пациентите, така че те да отговорят на високата професионална подготовка на екипа и добрата технологична обезпеченост. Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив е създадена през 1993 г. и е разположена в База 1 на болницата на бул. ”Васил Априлов” 15А, където сградният фонд е значително по-стар от този на База 2 на болницата - Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66 в Пловдив.

 В Клиниката по ревматология на първата пловдивска университетска болница се извършват диагностика и лечение на болните с активни ревматологични заболявания. Клиничното звено е база за провеждане и участва в многоцентрови международни и одобрени от ИАЛ клинични проучвания за лечение на болните с ревматоиден артрит със съвременни биологични средства, за лечение на болните с остеоартроза, системен лупус и остеопорозата при постменопаузални жени.

 Извършват се и високоспециализирани дейности по профила на клиниката като ултрасонография на ставите и околоставните тъкани, ставна артроцентеза, пункционна биопсия на синовиална тъкан, артроскопия на колянната става с целенасочена биопсия и др.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?