Следвайте ни

Откажете се от тях! Тези храни убиват имунитета

viber icon

В сезона на грипа и настинките от изключително важно значение е силният имунитет. Той е гаранция, че няма да ни събарят болести и ще се чувстваме във форма дълго време.

Факт е, че правилното функциониране на имунната система осигурява на тялото ни защита срещу всички видове вирусни инфекции и заболявания, причинени от бактерии. Това се дължи на факта, че тя бързо разпознава навлизането на чужди клетки в организма и произвежда антитела, които ги унищожават навреме.

Като цяло хората с диабет са със слаб имунитет. Това се дължи на високото ниво на захар, което забавя действието на белите кръвни клетки. Хората с хронични заболявания също са по-склонни да се разболяват.

Имунната ни система е пряко зависима от храненето. Когато организмът разполага с всички необходими витамини, минерали и други вещества, имунитетът ще бъде силен.

За да развие силен имунитет, човек трябва да спазва правилен режим на хранене, защото съществуват храни могат значително да разрушат защитните механизми на човешкото тяло.

Започваме със сиренето.

Тези храни убиват имунитета

 

Колкото и да не ви се вярва, то може да отслаби значително имунната система. Работата е там, че в него се съдържа опасната бактерия листерия, която в големи количества може да наруши работата на имунната система. Ако ядете малко сирене, стомашно-чревният сок ще успее да унищожи тази бактерия.

Алкохол

Тези храни убиват имунитета

 

Много хора смятат, че силният алкохол ни "дезинфекцира" и ни пази от зарази. Това въобще не е така.

На първо място, алкохолът убива панкреаса и черния дроб. И на второ, той съдържа много захар, която захранва бактериите, а също така кара вече увредения панкреас да работи по-бързо, за да произвежда инсулин, който да понижи кръвната захар.

Алкохолът измива всички полезни вещества от организма, както и левкоцитите, които поддържат защита срещу вируси. Рано или късно той ще извади наяве всички болежки и ще разруши митовете за ползите си.

Колбаси

Тези храни убиват имунитета

 

Хладилните витрини са пълни с различни видове колбаси. Много хора обичат да ядат сандвичи с наденица или шпеков колбас. Бързо и засищащо, но това не води до нищо добро. Голяма част от колбасите са пълни с трансмазнини и канцерогени. Много от тях съдържат и мононатриев глутамат.

Ако все пак купувате колбаси, първо погледнете какво пише на етикета и в никакъв случай не взимайте продукти с мононатриев глутамат.

източник: факти.бг

Коментари (1)

Диетолог

16.03.2020 | 22:43

50 грама свинско филенце на закуска, 100 грама козе сиренце в салатката на обяд и 50 мл уиски преди лягане ще ти убият имунитета на кукуво лято! По-скоро подобни публикации могат да свършат тази работа.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?