Следвайте ни

Организация помага на хора с увреждания на очите, прави семинар през юли

viber icon

Организация помага на хора с тежки увреждания на очите, като регулярно прави семинари и работни срещи. Следващото такова събитие е на 2 юли, а на него пациентите ще могат да се срещнат с научни работници и доктори и да обсъдят проблема. Всички те са обединени в организацията и искат да подадат ръка на заболелите и по-леко да ги преведат през трънливия път на болестта.

Така засегнатите хора виждат, че не са сами и могат да водят успешен и пълноценен живот макар и да страдат от зрителни проблеми. А мисията на основателя й д-р Петя Стратиева е и лична – тя самата има проблем със зрението. Подкрепата и насоките освен чрез неформални срещи, семинари, работни срещи, обучения се постигат и чрез оказване на помощ. При нужда се оказва и подкрепа на отделни пациенти и техните семейства. Затова от организацията призовават заболелите да се свържат с тях.

Следващата среща между научни работници, лекари и пациенти ще се състои на 2 юли от 9:30 часа до 16:30 часа в Бест  Уестърн  Сити Хотел в София. Акцента на срещата е по проект  "Визия за зрение"   в партнъорство с Фондация  за реформа в местното самоуправление  и Асоциацията на хората с зрителни нарушения „Blindrafelagid“ – Исландия. 

Основната цел на събитието е да се обсъдят проблемите и нуждите, които възникват когато човек живее с подобен тип заболяване. Участие ще вземат специалисти офталолози, неправителствени органиации и общински представители. Акцентът ще панде върху създаване на регистър на хора с зрителни проблеми в България. 

Ще бъдат обсъдени и възможностите за сътрудничество  между организации, общности и внедяването на политики в тази област.

Заявка за участие може да се подаде  най-късно до 25 юни на имейл [email protected]

Събитието е  в рамките на Програма Фонд Активни граждани България по линия на Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014 – 2021.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?