Следвайте ни

Опасност! Черният хляб е вреден в тези случаи

viber icon

Черният хляб невинаги е полезен, категоричен е диетологът Майкъл Мосли. Затова трябва да се проявява особено внимание при избора му, съобщава информационният сайт „Експрес“.

Някои от видовете черен хляб може да доведат до повишаване нивата на кръвна захар, предупреждава той.

Експертът твърди, че много от видовете черен хляб в търговската мрежа съдържат различни добавки – подобрители на вкуса, които може да повишат нивото на кръвната захар. За хората, страдащи от диабет, е по-полезно да консумират не хляб, а пълнозърнести храни (киноа, булгур, ръж, ечемик, кафяв ориз, елда), както и бобови растения.

Тези продукти съдържат сложни въглехидрати, които препятстват резките промени на нивото на кръвна захар, както и фибри, поддържащи стомашната микрофлора. Много е важно да се намали до минимум консумацията на сладки неща, торти, плодови сокове и газирани напитки.

Коментари (1)

Проба  грешка

Проба грешка

11.12.2020 | 19:30

Не черен а боядисан!

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?