46

Опасен ли е тихият инсулт и как да го разпознаем

Сърдечносъдовият хирург и кардиолог Владимир Хорошев говори за опасностите от "тихия" инсулт и как да го разпознаем.

 Експертът каза, че опасността от него е, че не може да бъде идентифициран веднага. Възниква поради факта, че се образува малък кръвоизлив и започва да се разпространява много бавно през вътречерепното пространство. 

„По правило това е вродено състояние и човек може да живее много години, много десетилетия, без да знае, че има тези патологични промени, които не се проявяват по никакъв начин. Най-често те се откриват по време на патологично-анатомично аутопсия, когато човек умре поради друго заболяване"

Хорошев отбелязва, че симптомите на тих инсулт могат първо да се появят леко, а след това човекът започва да изпитва силен дискомфорт. Всичко започва с постоянно главоболие, могат да се появят и епилептични припадъци.

"Човек започва да вижда визуални проблясъци, "звезди", нишки и т.н. Появяват се слухови халюцинации: звънене в ушите, шум, бръмчене, звук от падащи капки. Възможно е влошаване на зрението или слуха. Възможно е също да има влошаване на говора - всичко зависи от това коя област на мозъка е засегната от тихия инсулт".

Кардиологът посъветва да не пренебрегвате тези симптоми и да отидете на лекар, предава Zdrave.to.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?