Следвайте ни

Психоложка издаде трик за смъкване на кръвното без хапчета

viber icon

Високото кръвно налягане е начин на организма да реагира в кризисна ситуация, да отговори на стреса. И ако успеем да променим начина, по който нашата психика реагира на ситуацията, ще изчезне и високото кръвно, твърди психоложката от Москва Ангелина Петренко. 

Механизмът, по който на физиологично ниво реагираме на напрежението, е следният: хипоталамусът оценява ситуацията като стресова, надбъбречните жлези започват да изхвърлят в кръвта хормоните на стреса - адреналин и кортизол, сърцето работи в усилен режим и изпомпва по-голямо количество кръв под високо налягане, въпреки че пропускливостта на кръвоносните съдове е по-малка. Тогава настъпва хипертоничната криза. 

“Защо твърдя, че хипертонията не е заболяване на организма, а въпрос на характер? Хората, които от стрес вдигат кръвното, мислят за себе си, че са силни личности: “Аз съм силен и мога да се справя с всичко. Бият ме, но така ставам по-устойчив!”. 

Такъв човек обаче, не си позволява да даде открит отпор на тези, които го стресират с обиди или по друг начин. Такъв човек не може да отприщи своята агресия заради възпитанието си или от страх. Но кризисната ситуация го вади от равновесие. Стресът въздейства на тялото на физиологично ниво и кръвното се вдига. А потиснатата агресия избухва вътре в организма, което може да завърши с инсулт или инфаркт.

По характер хипертоникът е човек, който не смее да изрази емоциите си и да даде отпор на своя стресител, а всичко преживява бурно в собствената си психика. Неговият избор е да се бори с външната преса, като поема натрежението вътре в себе си. 

Съществува и хипотония - ниско кръвно налягане. В този случай имаме противоположен процес. Хипотоникът поначало не претендира, че е силен и устойчив. Той има недостиг на енергия, често телосложението му е слабо, зависим е от промените във времето, чувствителен е и страда от световъртеж. Неговата сърдечна дейност е недостатъчна, изтласква малко кръв, обикновено ръцете и краката му са студени, страда от сънливост. 

Когато консултирам хипотоници, всички те се оплакват, че нямат сили. А кръвта е жизнената енергия и носи храна за клетките. Ако човек е в това състояние, то той се е примирил с житейската си ситуация. Безразличен е, защото има малко сили да живее истински. Така че хипотоникът е човек, който се е оставил на течението и отрича наличие на конфликт”, казва специалистът.  

Какво може да направим, за да си помогнем? Ако имаме проблеми с кръвното налягане продължително време, просто трябва да променим начина, по който психически реагираме на стреса, както и при отношенията си с другите.

Но затова са нужни сериозни лични усилия, консултации с психолог, физическа активност, дихателни упражнения и всякакви други методи за овладяване на стреса и промяна на начина, по който възприемаме и реагираме на света. 

“Проблемът е, че повечето хора предпочитат да не се променят, да не полагат усилия и да не правят нищо. Избират хапчетата за кръвно, които ще ги “поддържат”, но никога няма да ги направят здрави”, допълни психологът. 

 

Коментари (2)

Hope elinal

10.02.2020 | 04:53

Добър ден за вас, видях вашата поща в интернет по отношение на получаване на заем за плащане на дълга ви и стартиране на нов бизнес, искам да знаете, че сте на правилното място да кандидатствате за заем, предлагам лична заем на всички, които се нуждаят от финансова помощ с 2% лихва, ако проявявате интерес, любезно се върнете при мен чрез имейл адрес: [email protected]

Отговори
0 0

poloknghjd

29.01.2020 | 10:04

ГОТОВО МОЕТО ТЕСТИМОНИ, ДОБРИЯ ДЕН МОИТЕ ХОРА НА България ИЗПИТВАНЕ ЗА КАК ИЗПОЛЗВАМ ЗАЕМ, ЗА ДА КУПИТЕ КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ГЕНУЙНА ЗАЕМНА КОМПАНИЯ, ПОЗВАНЕНА фирма за градска банка. Днес съм много щастлив и БОГ БЛЕС СИТИ БАНК КОМПАНИЯ. ([email protected]) Казвам се Катица Аз съм от българия Търся истинска компания за заем през последните 5 месеца, за да си купя къща всичко, което имах, беше куп измами, които ме накараха да им се доверя и накрая от деня, те ми взеха парите, без да дам нищо в замяна, всички надеждата ми беше изгубена, обърках се и бях разочарован, никога не исках да имам нищо общо с компаниите за заем в интернет, така че отидох да взема назаем малко пари от приятелю, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това тя знае компания за заем, която може да ми помогне с каквато и да е сума заем имам нужда от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто получи заем от тях, тя ме насочи как да кандидатствам за заема, аз го направих точно както тя ми каза, аз кандидатствах с тях на имейл: ([email protected]) Никога не вярвах, но се опитах и ​​на моя най-голямата изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам, отново съм щастлив и богат и благодаря на Бога, че такъв заем компании като тази все още съществуват при тази измама навсякъде, Моля, съветвам всички, които се нуждаят от заем, да отидат  ([email protected]) те никога няма да ви провалят, и животът ви ще се промени както мина. Бързо се свържете (cit[email protected]) днес и вземете заема от тях, Бог да благослови фирмата за заем на градската банка за истинското им предложение за заем.  Уверете се, че се обърнете към фирмата на градската банка за заема, защото получих заема успешно от тази компания без стрес.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?