Следвайте ни

Обичате чесън? Не прекалявайте, защото ...

viber icon

Чесънът е ефективно антибактериално и антивирусно средство, което е особено полезно в разгара на вирусните инфекции и пандемията. Но трябва да се консумира правилно.

Както каза гастроентерологът Никита Харлов, по-добре е да се откажете да ядете суров чесън, защото:

- Не само убива бактериите и гъбите, но силно лигавицата на храносмилателния тракт. Според него, ако имате гастродуоденит или синдром на раздразнените черва, суровият чесън може да предизвика сериозна реакция.

- Не бива да използвате и чеснови капки за нос, тъй като това ще освободи пътя за вирусите. Лекарят подчерта, че дразненето на лигавиците намалява защитната бариера.

- Най-добре е чесънът да се консумира сготвен в ястия, при това да бъде нарязан, пише zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?