Следвайте ни

Няма да повярвате! Ще спрете да хъркате, ако използвате...

viber icon

Хъркането е много често срещан проблем, който е довел до не един и два семейни скандала. Но освен, че е неприятно за половинката ви, хъркането може да се дължи и на здравословен проблем. Трябва да вземете мерки, за да спрете с нощния шум като например да отслабнете, да спрете да пиете, да пушите или пък да приемате хапчета за сън. 
 
Но ако всичко вече е изпробвано и хъркането не изчезва, се използват всички възможни средства. Едно от тези средства е топката за тенис. 
 
Днес се продават много устройства, които уж помагат да се спре хъркането. Маски, еластични превръзки, силиконови щипки за нос, торбички с кислород. Но обикновената топка за тенис се справя с проблема също толкова добре. Това излиза доста по-евтино  и е по-малко неудобно. 
 
Как да използваме топката?
За да спрете да хъркате, трябва да зашиете малка торбичка за топката в подгъва на вашата нощница или тениска. Или можете да си направите колан, който ще бъде фиксиран в долната част на гърба. Това ще попречи на хъркащия да спи по гръб.
 
Използването на тенис топка в борбата с хъркането е потвърдено от учени от здравния институт в Остин в Мелбърн. 
 
Изследванията им показват, че методът работи при 80% от хората с задух и хъркане. Подобна препоръка има  и на уебсайта на Националната здравна служба на Обединеното кралство.
 
Между другото, използването на тенис топка за спиране на хъркането не е нова идея. Дори през 1908 г., една от тези техники е патентована в САЩ, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай