46

Ново 20: Не яжте краставици и домати заедно

Любимата шопска салата може да доведе до подуване на корема

Сочните домати и хрупкавите краставици са незаменими за лятната трапеза. Но знаете ли, че яденето им заедно може да има плашещи ефекти върху храносмилателната система? 

"Краставиците са обогатени с хранителни вещества, които ви помагат да се поддържате хидратирани“, казва Таня С. Капур, диетолог в клиниката Wellness by Tanya, цитирана от Daily Positive Info.

"Въпреки това, краставицата също така има свойството, което пречи на усвояването на витамин С. Затова в повечето случаи се препоръчва да се избягва комбинацията от краставица и домат. Друга причина е, че и двете имат напълно различен начин на храносмилане, следователно не трябва да се консумират заедно, тъй като консумацията им заедно може да доведе до образуване на киселини и подуване на корема.

Краставиците са лесни за храносмилателната система и ви помагат да се почувствате сити по-бързо, докато за доматите и техните семена е необходимо повече време.

Когато две храни с различна скорост на храносмилане - като краставиците и доматите - се приемат заедно, ферментацията може да доведе до отделяне на секрети и образуване на газове, което може да причини различни здравословни проблеми - киселинен рефлукс, газове и подуване на корема са само някои от тях, пише Zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Простотия до шия

Простотия до шия

07.08.2023 | 18:30

Сега остава да обявят, че и шопската салата е отровна и ще я втасаме - ракията ли да откажем ? Аз ще си пия ракийка със шопската пък ще видим. Цял живот сме яли тази салата - в чий болен мозък се пръкна тази простотия ? И изданието на Афалт паша ефенди - бърза да я обяви !????

Отговори
4 0
Краставици на таркалета

Краставици на таркалета

07.08.2023 | 04:23

Глупостите на Марица нямат край. Източните, както винаги, повече от съмнителни. Така се изгражда реноме на селски вестник.

Отговори
7 0
Реномето е неоспоримо

Реномето е неоспоримо

23.02.2024 | 04:48

Селски таблоид par excellence! Марица ни докара Таня от Индия да ни каже да не ядем краставици и домати заедно. А ако ги ядем поотделно, кое трябва да е първо и кое второ? Таня? Марица? Това, че Таня от Индия няма срам е нормално - тя е диетолог… но това, че Марица, с всичките си претенции, си позволява да цитира такива отрепки и да ни казва какво и как да ядем е НАХАЛСТВО!

Отговори
4 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?