Следвайте ни

Ново 20: Ходенето на пръсти удължава живота

viber icon

Едно от популярните упражнения, което доказано удължава живота, е ходенето на пръсти. С помощта на него според източните лекари се стимулират няколко точки с натиск, които имат благоприятен ефект върху тялото. Трябва да ходите на пръсти всеки ден в продължение на 1-2 минути и да повтаряте това упражнение в продължение на 3-5 серии.

Смята се, че облекчава умората от краката, ускорява кръвта в съдовете, помага за отслабване и коригира стойката. Второто упражнение е вибрационна гимнастика за краката. За да го изпълните правилно, застанете с боси крака на пода, вдигнете се на пръсти на не повече от 1 сантиметър от пода и след това рязко падайте надолу. Ще чуете тупане и тропане по петите.

В изпълнението му има редица нюанси. Докато слизате, не бива да изпитвате неприятни усещания. Също така не трябва болката да отива в главата. Трябва да правите 60 такива „разтърсвания“ на ден, а в средата да направите почивка от 10-20 секунди. Това упражнение се препоръчва и за тези с подути крака или проблеми с вените.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?