Следвайте ни

Никога не яжте ябълки по този начин, ще сгрешите

viber icon

Още от деца ни учат, че ябълките са полезни. Лекарят и професор в Пекинския университет по китайска медицина Джан Чунронг говори за тези плодове, но предупреди, че техният полезен ефект се проявява само при правилна употреба.

Лекарят посочи редицата полезни свойства на ябълките. Тези плодове имат способността да предотвратяват развитието на рак, да нормализират отделителната система, да понижават кръвната захар и липидите и да повишават имунитета на човешкото тяло.

В същото време ученият заявява, че е по-полезно за здравето да се ядат ябълки не пресни и сурови, а на пара или варени. Хранителната стойност на такива ябълки е много по-висока, подчертава специалистът.

Също така, лекарят смята, че е опасно, ако ябълките се консумират в комбинация с храни, богати на нишесте.

Китайският лекар обясни, че усвояването на скорбялни храни стимулира секрецията на стомашна киселина, а самите ябълки съдържат много органични киселини.

По този начин комбинацията от тези продукти може да провокира развитието на нарушения, причинени от прекомерна киселинност, да увреди деликатната лигавица на храносмилателните органи, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?