Никога не яжте диня, ако страдате от това заболяване

Здрави хора могат да консумират диня без ограничение, но все пак не трябва да се прекалява с нея, съветва урологът от Волгоградския регионален уронефрологичен център в Москва Роман Шулгин, предаде ТАСС.

Препоръката му е здрав човек да хапва между 500 грама и килограм диня на ден, ако лакомникът има здрави бъбреци. Ако, обаче, страда от бъбречна недостатъчност, то консумацията на вкусния плод трябва да бъде силно ограничена. 

„При бъбречна недостатъчност бъбреците не могат да отделят достатъчно вода, което води до хипертония и оток“, предупреждава лекарят.

Специалистът напомня още, че динята съдържа множество прости въглехидрати, които причиняват огромна тежест и затрудняват работата на панкреаса.  

В допълнение, това зрънце има холеретични свойства, а повишената секреция на жлъчка стимулира панкреаса, принуждавайки го да произвежда повече храносмилателни ензими. В резултат на това човек с хронично възпаление на жлъчката може да получи рецидив на заболяването.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?