46

Никога не игнорирайте тези симптоми на диабета

Все повече хора биват диагностицирани с диабет тип 2. Днес повече от 34 милиона души страдат от това заболяване, а други 95 милиона са изложени на риск от развитие на болестта. Има някои признаци, които показват диабет. Вярно е, че не винаги са очевидни. 

Диабетът може да увеличи риска от много други сериозни заболявания, включително инсулт и сърдечни заболявания. Но добрата новина е, че диабет тип 2 може да бъде предотвратен чрез промяна на начина ви на живот. По-долу са някои от симптомите, които показват, че човек има диабет.

Много силна жажда

Това е един от признаците, които се появяват в ранните стадии на диабета. Факт е, че поради високото ниво на захар в кръвта, в клетките на тялото почти не остава вода, така че човек е много жаден, кожата му става безжизнена, а в устата му се появява сухота.

Често ходене до тоалетната

С други думи, това е обилно уриниране. Свързва се с предишния симптом, тъй като цялата вода от клетките се отделя от бъбреците заедно с урината. Средно човек ходи до тоалетната седем пъти на ден, но при диабет това ще се случва по-често.

Постоянно чувство на глад

Това се обяснява с факта, че тялото, поради инсулинова резистентност, вече не може да получи достатъчно глюкоза, която осигурява на тялото енергия.

Изтръпване на пръстите

Това се отнася за пръстите на ръцете и краката. При високите нива на кръвната захар, нервите могат да бъдат увредени, пише Zdrave.to.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?