2374

Никога не добавяйте тази съставка в чая, когато сте болни

При настинка много от нас пият чай. Но има една съставка, която в този случай не трябва да се добавя към него, споделя диетологът д-р Маргарита Королева.

Съставката, която не трябва да добавяте към чая при настинка 

Според експерта пиенето на подсладени напитки може да забави оздравителния процес. Затова чаят трябва да се пие без захар.

 

Захарта, която влиза в стомашно-чревния тракт, подхранва патогенната микрофлора, особено кандида. Това потиска имунната система. Процесите на ферментация в резултат от консумацията на захар, които протичат в червата, забавят имунния отговор. А състоянието на имунната система е 80% зависимо от състоянието на чревния микробиом.

Д-р Маргарита Королева съветва при настинка да се консумира зелен чай, тъй като той съдържа голямо количество биофлавоноиди - антиоксиданти, които ще помогнат в борбата с вирусите. В случая е важно да се консумира чиста вода на стайна температура, за да се прочисти тялото от токсини.

Лекарят препоръчва и консумацията на плодова напитка без захар, приготвена от червени боровинки, малини и други горски плодове с антипиретичен ефект. Това ще помогне за регулиране на температурата на тялото и по-лесно справяне с инфекцията, допълва в заключение диетологът.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?