Никога не добавяйте тази съставка в чая, когато сте болни
- 20:30, 04.12.2022
- 2281
- 0
Съставката, която не трябва да добавяте към чая при настинка
Захарта, която влиза в стомашно-чревния тракт, подхранва патогенната микрофлора, особено кандида. Това потиска имунната система. Процесите на ферментация в резултат от консумацията на захар, които протичат в червата, забавят имунния отговор. А състоянието на имунната система е 80% зависимо от състоянието на чревния микробиом.
Д-р Маргарита Королева съветва при настинка да се консумира зелен чай, тъй като той съдържа голямо количество биофлавоноиди - антиоксиданти, които ще помогнат в борбата с вирусите. В случая е важно да се консумира чиста вода на стайна температура, за да се прочисти тялото от токсини.
Лекарят препоръчва и консумацията на плодова напитка без захар, приготвена от червени боровинки, малини и други горски плодове с антипиретичен ефект. Това ще помогне за регулиране на температурата на тялото и по-лесно справяне с инфекцията, допълва в заключение диетологът.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни