Следвайте ни

Незабавно изкарайте този опасен продукт от менюто си

viber icon

Най-опасният продукт за здравето според повечето експерти по здравословно хранене е белият хляб. В него няма хранителни фибри, а витамините от група В напълно отсъстват. Този продукт не носи никаква полза за организма и може само да му навреди, съобщава planetanovosti.com.

„Бялото брашно няма протеинови ембриони, които съдържат най-полезните съставки. То няма най-ценното, следователно няма полза от такъв хляб “, казва гастроентерологът Галина Барташевич.

В белия хляб има много въглехидрати, захар и нишесте. В сравнение с ръжният хляб, вторият е по-полезен. Но тук не всичко е толкова просто. В ръжния хляб има много повече витамини и минерали, но той съдържа и много хлебна мая. Най-добрият вариант според повечето експерти и лекари се счита за „черните“ разновидности на хляба. В него ръженото брашно се смесва с пшенично в определено съотношение.

Много въпроси възникват и относно това дали може да се консумира топъл хляб. Някои експерти казват, че хлябът трябва да "диша" известно време. 

През това време, вероятно, маята престава и поради това продуктът става не само по-полезен, но и диетичен. В същото време някои специалисти по хранене са уверени, че маята не се страхува от висока температура и не умира по време на печене. Следователно хлябът може да се яде веднага след като е готов и няма нужда от време,за да се охлади.

Във всеки случай яденето на голямо количество хляб не си струва. Най-добре е да се даде предпочитание на тези продукти, които са направени от смеси от различни видове брашно. Те съдържат повече полезни компоненти и не вредят нито на здравето, нито на фигурата.

Коментари (7)

Петър

Петър

08.07.2020 | 14:57

Ръжен хляб??? Много продукти а материал - няма ... Някой задавал ли си е въпроса " от къде идва ръжта?"

Отговори
5 1
Грейс

Грейс

08.07.2020 | 11:57

Ей ама само глупости дрънкат някой специалисти! Ако ги слушам излиза, че всичко е вредно. Така е животът е опасен за вашето здраве.

Отговори
10 0
Някой си

Някой си

08.07.2020 | 08:54

Хлябът е тялото божие! Всички , кои то го отричат , са гадни талмудисти сатанисти! Не знаете , какво е да нямаш дори хляб на софрата си!

Отговори
16 0
Hlebari

Hlebari

07.07.2020 | 21:13

Ama i vie dvamata ste golemi razbirachi

Отговори
3 0
Моето име

Моето име

07.07.2020 | 19:00

Навремето на нивата са яли само хляб и сирене.И никой не е казвал,че белия хляб е вреден.Да въ ева и в специалистите.

Отговори
33 2
Хлебар

Хлебар

07.07.2020 | 18:51

Пълни глупости.

Отговори
34 1
Драган Недраганов

Драган Недраганов

07.07.2020 | 18:25

Според съвременните диетолози трябва да се ядат само зеленчуци, плодове, ядки (и то непечени) месо (само варено и то рядко) Аз бих им казал : яжте ми....

Отговори
40 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?