Следвайте ни

Не правете тези 4 неща на празен стомах, ще сгрешите

Дори и да се придържате към принципите на здравословното хранене, бързаме да ви предупредим:

В този свят има твърде много неща, които не трябва да се правят на празен стомах.

Ще ви разкажем за 5-те най-популярни действия, които много хора правят на празен стомах, но са изключително вредни, пише здраве.то.

Но нека започнем с едно нещо, което е добре да правите на празен стомах.

Експертите съветват да се отдадете на науките. Преди важен изпит не е добре притеснен човек да се натъпче с храна. Освен това при силен глад у хората, нивото на хормона грелин рязко се увеличава, а с него и броят на нервните връзки между мозъчните клетки.

Какво да НЕ правим на празен стомах?

Забравете за кафето

Кафе на празен стомах - постоянни киселини. Факт е, че в тази ободряваща напитка има излишък от хлорогенни съединения, които активират производството на солна киселина. Казано по-просто, при пиене на кафе на празен стомах, ние принуждаваме стомаха ни да произвежда огромно количество сок, който просто няма какво да смила. Резултатът е неприятен, но предвидим.

Не приемайте лекарства

Най-доброто, което можете да направите за здравето си е да спазвате стриктно инструкциите, приложени към лекарствата, които сте закупили.

В противен случай е възможно да имате симптоми на замаяност, мигрена, гадене, високо кръвно

Не пазарувайте!

Не забравяйте да се погрижите за закуската от вечерта и навреме да напазарувате. Да пазарувате на празен стомах е скъпо и контрапродуктивно. В такъв случай е почти сигурно, че ще напълните кошницата с безполезни и ненужни продукти, които ще се отразят на джоба ви.

Не провеждайте сериозни разговори

Гладното тяло е агресивно тяло. Ако планирате сериозен разговор и в същото време сте гладни, не се учудвайте, че ще бъдете подразнени от дреболии.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?