Следвайте ни

Не пийте престоял чай – опасен е

viber icon

При неправилно запарване на чай напитката може да се превърне в отрова за човешкия организъм, предупреждава германското издание „Фокус”.

По информация на Федералния институт за оценка на риска, чаят като природен продукт може да съдържа бактерии, дрожди, плесени или патогени, подобни на салмонелата. Затова е необходимо при приготвянето на напитката да се спазват стриктно инструкциите на производителя. Кипящата вода убива нежеланите микроби.

Билковите и плодовите чайове трябва да престоят във вряла вода поне пет минути. Експертите не съветват да се пие чай, настройката от която е престояла няколко часа, защото това може да бъде опасно за организма.

Ако повечето микроби умират при варене, спорите оцеляват и могат да покълнат в топлата вода.

В края на 2019 г. група китайски учени откриха, че зеленият чай може да се използва за терапия на клетъчно ниво. При нея специфично вещество активира група от инжектирани в организма стволови клетки. Клетъчната терапия се използва при борбата с наследствените заболявания и рака, както и при труднолечими сърдечно-съдови, невродегенеративни и автоимунни болести.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?