1939

Не е за вярване! Две любими неща лекуват пролетната умора

Никой не обича пролетната умора, която ни изтощава и ни кара да се чувстваме като минали през центрофуга.Истински добра новина е, че най-добрите лекове за пролетна умора са секс и шоколад.

Оказва се, че това са едни от най-ефективните средства за справяне с неприятната отпадналост в началото на пролетта. Тя обикновено продължава около 2 седмици и се проявява в периода от средата на март до края на май, пише Novinite.bg. 

В този отрязък от годината е препоръчително да хапвате повечко шоколад и сладки неща, за да се заредите с тонус и енергия. Бананите и всякакви други плодове и зеленчуци също са страшно ефективни в случая.

Пролетната умора е следствие на по-силната слънчева светлина. Тя повишава нивото на серотонин в организма, а той пък от своя страна ни прави по-сънливи.

Специалистите са категорични обаче – сексът, целувките, прегръдките и усмивките помагат страшно много в това отношение! Те ни зареждат с положителен заряд и са изключително ефективни срещу умората и депресията, характерни за пролетната умора.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?