Следвайте ни

Не е безобиден! Този симптом алармира за сърдечен пристъп

viber icon

Сърдечният пристъп е едно от най-сериозните нарушения, изискващи незабавна лекарска намеса. Такова тежко състояние се провокира от това, че до сърцето не достига достатъчно кръв. Без достатъчно количество кръв в областта на сърцето, то се уврежда и може да се стигне до опасно за живота състояние.

 
 

Симптомите на пристъпа включват затруднено дишане, силна болка в гърдите, общо лошо състояние. Но за такова нарушение може да подсказват и по-незабележими признаци. Един от предупреждаващите сигнали за това, че човек е подложен на риск от смъртоносен инфаркт на миокарда и сърдечни заболявания, това е синкавият, люляков оттенък на кожата на пръстите.

“Напълно нормално е ако пръстите на ръцете или краката придобият синкав оттенък заради студа. Но ако това се случи в топло време, без каквито и да е очевидни причини, може да е признак за нещо много по-сериозно, например недостиг на кислород”, предупреждават специалистите. 

Промяна на цвета на пръстите може в частност да се предизвика и от блокиран от тромб кръвоносен съд, казват още експертите. Това показва, че кръвта не достига до сърцето в нужния обем, провокирайки характерното увреждане на клетките на този орган, пише zdrave.to.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?