Следвайте ни

Най-любимата вредна храна, която поръчваме онлайн, е ...

viber icon

Ново проучване показва, че ако поръчваме храна онлайн, се спираме на по-мазни и калорични храни, отколкото, ако се храним в ресторант, съобщи Фокс нюз, позовавайки се на в сп. "Мениджмънт сайънс".

Изследователи от университета на Торонто, Канада, университета "Дюк", САЩ, и Националния университет на Сингапур са анализирали данни за 160 000 поръчки на пица, направени от 56 000 индивидуални домакинства. Анализът е показал, че поръчаните през компютър или смартфон храни съдържат средно 3,5 процента повече калории от консумираните в заведения, пише fakti.bg.

Онлайн поръчките освен това включват повече инструкции от типа "Без майонеза" или "Добавете повече сирене" в сравнение с тези, направени лично и на място. Проучването разкрива, че когато поръчват храни онлайн, хората не само харчат повече, но и "налитат" на по-мазни и висококалорични продукти, най-вече на пица. Изследователите обясняват, че поръчвайки през интернет, хората не са толкова склонни да спазват здравните препоръки, отколкото, ако правят поръчките си "лице в лице".

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?