46
Следвайте ни

Навън с кучето през есента - възможност за спорт и забавление

viber icon

Домашният любимец има нужда от разходка дори и в студените дъждовни есенни дни. Затова стопаните на кучета не трябва да пропускат извеждането на четириногите поне два пъти дневно. Както и през лятото, разходката е добре да се случва през по-ранните часове на деня и веднъж в късния следобед. По този начин домашния любимец ще се чувства по-комфортно и ще му гарантирате по-здравословен режим.

За да бъдете спокойни като отговорни стопани, а и за удобство на животното, можете да създадете режим на хранене, който е свързан с излизането. Осигурете колкото се може по-дълга разходка. Тя е необходима не само за физическото, но и за психическото здраве на кучето, което също може да страда от депресия и тревожност като нас, хората. Така че, за да поддържате доброто му настроение, се погрижете то да прекарва достатъчно време на въздух.

За да бъде по-забавна разходката и за двете страни, има безброй активности, които можете да организирате за себе си и вашия другар в парковете и градинките, които са позволени за кучетата. Хвърлянето на пръчка е добре познат трик, който четирикраките приятели обожават. Добре е да ги научите обаче не само да гонят и носят предмета, но и да го дават. По този начин ще затвърдите доверието помежду си.

Джогингът с кучето е друга добра идея. Активният спорт ще се отрази благоприятно не само на домашния любимец, но и на вас. Така че използвайте разходките, за да влезете във форма. По този начин ще подсилите имунитета за зимния сезон, когато вирусите ни атакуват най-много. Важно е обаче ако забележите, че кучето на издържа на темпото, да се съобразите с него. В случай че се задъхва бързо, споделете наблюдението си с ветеринар. 

Най-важното е да не се поддавате на лошото време и да не отлагате излизането за следващия ден. Ако се притеснявате, че навън е прекалено студено, просто се облечете топло. Ако домашният любимец не е с гъста козина, можете да обсъдите притеснението си с ветеринаря му. Като специалист той ще намери решение на проблема, а може да препоръча и да облечете кучето в специална дреха.

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Коментари (1)

Надарко

Надарко

30.10.2021 | 22:49

На тия сливки веднага им ставам кученце...аууууу

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?