Следвайте ни

Наспете се за 1 час по метода на Леонардо да Винчи

viber icon

Повечето хора асоциират т.нар. полифазен сън с името на Леонардо да Винчи – най-известният изобретател, скулптор и художник от епохата на Ренесанса.

Той се нуждаел от много време, за да реализира идеите си. Затова решил да се възползва от времето си за сън и почивка и започнал да прилага следния метод, пише manager.bg.

На всеки 4 часа той спи по 15 минути. Това прави сумарното време за сън в едно денонощие 1 час и 30 минути и дава на да Винчи 6 часа повече, за да твори. Следвайки режима, великият художник си спечелва 20 продуктивни години повече.

Всеизвестен факт е, че най-ползотворното време за работа е след събуждането от сън.

Тогава човешкият капацитет за полагане на труд е особено голям.

Взимането на почивка на всеки четири часа, от една страна, увеличава времето за работа, а от друг страна, повишава трудоспособността на човек.

За първи път т.нар. полифазен сън се практикува от Леонардо да Винчи, но с течение на времето се появяват и други разновидности:

Методът Сиеста – 5 часа сън през нощта и час и половина следобедна дрямка.

Методът Дъевримен – около 3 часа сън през нощта и 20-минутна следобедна дрямка.

Методът Димаскион – на всеки 6 часа 30 минути сън.

Методът Уберман – на всеки 4 часа около 20 минути сън.

Методът на Тесла – 2 часа сън през нощта и 20-минутна следобедна дрямка.

За финал – не забравяйте, че всеки човек е индивидуален и отнема време, за да разберете кой от методите е най-подходящ за вас.

Ако решите да опитате този начин на спане, избягвайте да шофирате и да вземате важни решения, докато не се убедите, че намаляването на съня ви няма никакви нежелани ефекти.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?