Следвайте ни

Намаляват пушачите нарушители

viber icon

Намаляват пушачите нарушители  в Пловдив и областта. Това показват данните, публикувани от Регионалната здравна инспекция. В периода 2-8 август инспекторите на РЗИ са  издали  пет предписания за нарушения на забрана за тютюнопушене на обществени места.

От 26 юли до 1 август са издадени седем предписания, от 19 до 25 юли са написани също седем предписания и са затворени два обекта, от 12 до 18 юли броят на издадените предписания е десет,  от 5 до 11 юли - 15 предписания. Явно извършваните многобройни проверки и налагането на санкции си казват думата, коментират експертите. През последната седмица са извършени 118 проверки за спазване на забраната за тютюнопушене на обществени места.

В това число инспектирани са 78 закрити обществени места и 2 детски заведения. Здравите инспектори са извършили 171 проверки по текущ контрол и 19 проверки по регистрации. Реагирали са на една жалба, подадена от гражданин.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

smoking gun

smoking gun

10.08.2019 | 17:31

Аман, като че ли става дума за убийци! Нарушители са проверяващите, а пушачите са обикновени потребители на кафе и др. напитки, невинни айлякчии. Някой посяга на айляка на Пловдив, но това ще му устрои МНОГО ЛОША шега.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?