4232

Мистерията падна! Ускорете бързо метаболизма си с тези 2 добавки...

Доктор Кубанич Такирбашев разкрива два отлични варианта

 

Ефективният метаболизъм се отнася до способността на тялото да преобразува храната и напитките в енергия, осигурявайки оптимално използване на хранителни вещества и минимално натрупване на мазнини. Изненадващо, някои хранителни добавки могат да играят ключова роля за подобряване на метаболитната ефективност чрез подпомагане на различни телесни процеси. В комбинация с балансирана диета и редовни упражнения, тези добавки могат да помогнат за оптимизиране на метаболизма и цялостното здраве. Доктор Кубанич Такирбашев разкрива два отлични варианта. 

 

1. Екстракт от зелен чай

Екстрактът от зелен чай е популярна добавка, известна с потенциала си да подобрява метаболизма. Може да подобри инсулиновата чувствителност и да поддържа цялостното метаболитно здраве. Може да бъде полезно допълнение към балансирана диета и активен начин на живот за тези, които искат да подобрят метаболитната си ефективност.

„Екстрактът от зелен чай е добавка, която често препоръчвам. Тя съдържа катехини, особено епигалокатехин галат (EGCG), известен с това, че засилва метаболизма и подпомага окисляването на мазнините. EGCG насърчава термогенезата, процеса на генериране на топлина и изгаряне на калории“, казва д-р Такирбашев. 

 

2. Кофеин

Кофеинът, който обикновено се съдържа в кафето, чая и различни хранителни добавки, действа чрез стимулиране на централната нервна система, което може да ускори метаболизма и да насърчи изгарянето на калории.

"Той насърчава термогенезата, процеса на производство на топлина в тялото, увеличавайки изгарянето на калории. В допълнение, кофеинът може да подобри изпълнението на упражненията, като допълнително допринася за метаболитното здраве", посочва лекарят. В комбинация с балансирана диета и редовни упражнения, тези добавки стават ключови за оптимизиране на метаболизма и насърчаване на цялостното благосъстояние, пише Actualno.com.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?