Следвайте ни

Миризмата на пот може да е знак за кошмарно заболяване

viber icon

Неприятната миризма на пот може да сигнализира за развитие на рак, но на по-късен етап. За това предупредиха руски лекари.

Трябва да се отбележи, че такъв симптом се появява в повечето случаи тогава, когато онкологията вече не може да се лекува и няма смисъл пациентът да се оперира.

В същото време потта има неприятна миризма, ако са налице стомашни проблеми, развиват се кариес или гнойни рани.

Такъв симптом е показател за наличието на сериозно състояние на пациента. Недостатъкът в тази ситуация е, че няма специфична миризма, която да различава наличието на рак от всички други заболявания.

В ранните етапи онкологията не провокира неприятни усещания. Те се появяват едва след като туморът напусне определен орган. Кърваво отделяне или дори кървене може да настъпи, ако туморът е унищожителен. Това обикновено се случва в последните етапи от развитието на рака.

Струва си да се отбележи, че има някои симптоми, които могат да сигнализират за развитие на онкология при човека. Бързата загуба на тегло и температура, която не отшумява дълго време, се считат за най-често срещаните. Лимфните възли започват да се увеличават по размер. Човекът постоянно кашля и гласът му става дрезгав.

Раните и драскотините могат да спрат заздравяването, бенките могат да започнат да се уголемяват или да се появят нови в голям брой. В случай, че се появят такива симптоми, не трябва да отлагате посещението при специалист. В противен случай нищо не може да се направи и онкологията ще бъде открита в последен стадий, пише zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай