Следвайте ни

Министър Ангелов провери Разград, обеща нов скенер

viber icon

Болницата в Разград е подсигурена и е готова за евентуална трета вълна на COVID-19. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на посещение в Лудогорието, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Ангелов каза, че не са налице притеснения и за финансовото подсигуряване на дейността на болницата, във връзка с третата вълна на COVID-19.

"Имат абсолютно всичко необходимо ако, не дай си Боже, имаме увеличаване на заболелите и нужда от хоспитализиране - апаратура, лични предпазни средства, дезинфектанти, консумативи. През миналата година МБАЛ - Разград е получил малко над 900 000 лв. целеви средства за болници, които поддържат над 50% капацитет на леглата. За последните близо 4 години държавата е дала на болницата близо 4,5 милиона лева.", отчете проф. Ангелов.

Министърът на здравеопазването обеща съдействие и за нов скенер.

"Сегашният е морално и физически остарял. Болницата има нужда от нов такъв скенер. Заедно с Десислава Атанасова и с ръководството на болницата ще окажем всичко необходимо като съдействие, така че лечебното заведение да получи нов скенер. Така гражданите на област Разград, които разчитат на областната диагностика, ще могат да го ползват при необходимост.", допълни още министърът.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви също, че ще съдейства и за ремонтни дейности в МБАЛ "Св. Иван Рилски".

Министър Ангелов инспектира състоянието на лечебното заведение и неговата готовност за евентуално по-високо натоварване като част от обиколката на премиера Борисов, заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев, народния представител Десислава Атанасова и областния координатор на ГЕРБ д-р Валентин Василев. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?