Следвайте ни

"Медикус Алфа" с безплатни прегледи за рак на простатата

Месец ноември е обявен като световен месец за превенция на мъжкото здраве под името MOVEMBER. Английската дума MOVEMBER е комбинация от думата МО, която означава мустаци и името на месеца – ноември. Идеята на кампанията е през месец ноември мъжете да си пуснат мустак, за да привлекат вниманието към рака на простатата и неговото ранно диагностициране.

За поредна година клиника „Медикус Алфа“ се включва в кампанията за превенция срещу една от най-коварните мъжки болести – рака на простата! В последната седмица на месец ноември ще се извършват безплатни профилактични прегледи за рак на простата от уролозите д-р Старев, д-р Попова и д-р Ибришимов. Прилагаме графика, по който ще преглеждат нашите специалисти:

25.11.2019 г. - д-р Старев
26.11.2019 г. - д-р Попова
27.11.2019 г. - д-р Ибришимов
28.11.2019 г. - д-р Попова
29.11.2019 г. - д-р Ибришимов

Ранното диагностициране на простатния карцином е от изключителна важност.  След 50 годишна възраст е препоръчително мъжете да си направят поне един ехографски преглед. При мъжете, при които има предшественици, дядо, баща, чичовци, братовчеди, редно би било това изследване да се направи между 40 и 45 година. Фамилната обремененост поставя пациентите под по-висок риск. Простатният карцином може да не се прояви дълги години, а да го има в организма на мъжа. Много е важно да се следят симптоми като проблеми с уринирането – неволно изпускане, чувство за недоизпразване на михура, тънка струя, нощно уриниране; кръв в урината; еректилна дисфункция и т.н. Наличието на тези нарушения обаче, трябва да бъдат проследени от лекар – специалист, защото не винаги са признак за простатен карцином, а може да са в резултат на възпалителни процеси на отделителната и половата система.

Запишете своя час за безплатни прегледи в клиника „Медикус Алфа“ на телефон: 032/63 44 63 и 0896 66 11 71 или на адрес: гр. Пловдив, ул. Велико Търново № 21

 

 

 

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?