44

МБАЛ „Свети Мина” отваря врати за безплатни детски прегледи

По случай Деня на детето общинската „МБАЛ „Свети Мина" - Пловдив” ЕООД  отваря врати за безплатни консултативни прегледи за деца в Отделението по педиатрия, съобщи управителят на здравното заведение Мария Горева. Те ще се състоят в периода от 23 май до 1 юни 2024 година.

Всички деца от 0- до 18-годишна възраст, които имат нужда от преглед и консултация, ще бъдат посрещнати в „МБАЛ „Свети Мина-Пловдив” ЕООД - База 1 - ул. ”Иван Вазов” №59. По време на консултациите ще бъде извършена цялостна оценка на здравословното състояние на детето и ще бъдат направени препоръки за лечение, ако се налага.

Децата ще получат възможността за профилактични прегледи и консултации при следните специалисти на МБАЛ „Свети Мина”:

* д-р Иглика Казанджиева - педиатър, ще преглежда на 23 май от 13:30 до 15:30;

* д-р Петя Аврамова - офталмолог, ще преглежда на 28 май от 10:00 до 12:00;

* д-р Димитър Димитров - педиатър, ще преглежда на 27 май от 08:30 до 10:30;

* д-р Деляна Янчева ​- педиатър специализант, ще преглежда на 30 май от 15.30 до 17:30;

* Елена Орехова - психолог, ще консултира на 31 май от 10:00 до 16:00.  

 


Прегледите са напълно безплатни и не е необходимо направление от личния лекар.

За записване на час може да се обадите на тел. 032/654-822 и 0897/044-243.

Предварителното записване е задължително! 

Инициативата на „МБАЛ „Свети Мина" - Пловдив” ЕООД демонстрира значимостта на редовните профилактични прегледи при най-малките пациенти и активната роля на здравните специалисти при превенцията и профилактиката, тъй като понякога леки симптоми са началото на сериозни заболявания.

Отделението по педиатрия в болницата е реновирано, добре оборудвано и с необходимите специалисти с дългогодишен стаж и професионален опит.

Проблемът с лимитите

В последната година и половина общинската болница значително увеличава пациентопотока си, което довежда и до надвишение на възложените финансови параметри на същата. Съгласно нормативно установените правила обаче, НЗОК заплаща до размера на средствата, които е възложила с допълнително споразумение към договора за оказване на болнична помощ. 

„Добрата медицина не търпи финансови ограничения. Болницата ни се развива добре в последната година и половина-две. Съвсем естествено и очаквано е оказаната медицинска помощ да бъде и заплатена”, сподели д-р Владимиров, началник-отделение хирургия в „МБАЛ „Свети Мина” ЕООД, който работи вече 17 години в общинското заведение от общо 45 години професионален опит. 

„МБАЛ „Свети Мина” - Пловдив” ЕООД е предпочитана в града лечебница и заради отделението си по кардиология, което в момента се управлява от д-р Шишков. Медикът сподели, че финансово завишените отчети на болницата се дължат на положения денонощен труд на лекарите и сестрите, доверието на пациентите, както и не на последно място на доброто управление на лечебното заведение.   

„Надявам се, че Решението на ВКС, с което се обяви за противоконституционна разпоредбата на чл. 55, ал. 2 от ЗЗО, ще се отрази незабавно на механизма за заплащане на превишените финансови средства, възложени ни от НЗОК”, заяви управителят на общинската „МБАЛ „Свети Мина” - Пловдив” ЕООД Мария Горева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?