1553

Мъж, страдал от чести мигрени, се излекува след сензационно диагноза

Мъж в САЩ, страдащ от чести мигрени, получи изненадваща диагноза. 52-годишният мъж посетил своя лекар, след като обичайните му мигрени се влошили, а хапчетата, които често ползвал, вече са спрели да действат, предаде Би Би Си.

Скенерът му разкрива, че всъщност той има яйца на тения в мозъка си. Лекарите казват, че това е причинено от лоша хигиена на ръцете. Според тях е възможно да е ял и недостатъчно сготвен бекон.

Цистицеркозата е вид инфекция, причинена от яйцата или ларвите на паразита Taenia solium, известен също като свинска тения. Консумацията на недостатъчно сготвено свинско месо не може директно да причини цистицеркоза на човек.

Случаят е отразен в медицинското списание American Journal of Case Reports. Експертите пишат, че „може само да се спекулира“, че цистицеркозата на мъжа е била предадена чрез автоинфекция след „неправилно измиване на ръцете“. Като се има предвид неговата „предразположеност към недостатъчно сготвено свинско месо“, лекарите му предположиха, че се е заразил с тения сам.

Пациентът със силно главоболие е реагирал на антипаразитно и противовъзпалително лекарство и оттогава се е възстановил напълно.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?