46

Лошите комбинации: С кафе не се изтрезнява, чай с мляко вреди

Редица храни, които хората често използват в комбинация, причиняват огромна вреда на здравето си поради тяхната несъвместимост, предупреждава Medic Forum.

Една от най-често срещаните лоши съчетания, които мнозина избират за закуска, е филийка със сладко. Белият хляб, подобно на сладкото, съдържа прости въглехидрати, които причиняват резки колебания в нивата на кръвната захар и инсулина. Това, от своя страна, води до повишен риск от диабет тип 2, казват лекарите.

Много неразумна идея е да се гони махмурлук с конски дози кафе. Кофеинът само отслабва седативните свойства на алкохола, а също така има специфичен ефект върху мозъчната функция. 

Често любителите на бирата предпочитат да го комбинират с бургер като лека закуска, което е силно препоръчително да не се прави. Тази комбинация от едното с другото значително забавя храносмилането и метаболизма, тъй като тялото първо е заето с разграждането на алкохола и едва след това - с мазнините, които се утаяват в отлаганията по корема и бедрата. 

Лещата, когато се консумира с червено вино, пречи на усвояването на растителното желязо.

И накрая - препоръчва се да се въздържате от пиене на чай с мляко. Оказва се, че добавянето на привидно здравословно мляко отменя противовъзпалителния ефект на черния чай, а неговият кофеин пречи на усвояването на калция от млякото. Новината е много лоша за маниаците на тема чай от Великобритания.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?