2374

Лесни трикове за премахване на хлебарките у дома

Забелязали ли сте хлебарка в апартамента? Разбира се, вие искате да избегнете истинска чума от хлебарки; така че ако забележите някое от тези същества, трябва незабавно да предприемете съответните действия и да убиете хлебарките, за да ги спрете да се размножават. Но какъв вид контрол на хлебарки е наистина ефективен? Ще разберете защо хлебарките влизат в дома ви, как да се борите с тях и да ги държите навън.

Причини за поява на хлебарки в апартамента или къщата

Тъй като хлебарките произхождат от тропическите райони, те обичат преди всичко влагата и топлината. Затова тези досадни насекоми намират приятен климат в жилищните сгради. Поради тази причина не е изненадващо, че хлебарките у нас се срещат предимно в градските райони. Първите хлебарки често попадат в къщата случайно, например през къщите на съседите в терасовидни къщи.

4 съвета за предпазване от хлебарки в къщата

1.  Уверете се, че храната и водата са недостъпни. Храната и напитките привличат хлебарки. Изчистете ги възможно най-добре и ги пазете далеч от насекоми. Не мислете само за кухненските шкафове, защото храната/остатъците от храна на вашите домашни любимци също са интересни за хлебарките. Например, помислете за купата за храна на котка или куче: тя винаги трябва да се почиства старателно вечер.

2.  Запечатайте добре всички малки входове около къщата си.

Това ще предотврати навлизането на хлебарки в къщата ви. Това засяга например пукнатините под вратите, отворите в подовете, а също и тръбите, които водят навън.

3. Грижете се добре за къщата или апартамента си

Хлебарките обичат тихи места, където могат да се оттеглят необезпокоявани. Например отпадъчна хартия! Те също обичат да стоят под дървени подове. Това лесно се избягва чрез редовно лакиране или боядисване на пода, така че да е по-малко благоприятен за хлебарки.

4. Добре вентилирайте

Препоръчително е къщата да се проветрява често и да се осигуряват ниски температури. Хлебарките не обичат течения или студ.

Борба с хлебарки

Когато имате проблем с хлебарки в дома си, естествено искате да се справите с тях възможно най-скоро. В крайна сметка те предават множество бактерии, които са вредни за здравето. Дори ако къщата ви е много чиста, хлебарките все още могат да влязат вътре. Въпреки това винаги трябва да се спазва добра хигиена, особено на печката и в хладилника. Това прави вашата къща или апартамент много по-малко интересни за тези неприятни насекоми. Можете също да опитате следните домашни средства, според Actualno, за да предотвратите такава чума, ако е възможно.

3 начина за борба с хлебарки

Според различни уебсайтове има различни начини за убиване на хлебарки.

1. Сложете мокра кърпа

Опитайте се да хванете хлебарките през нощта, като поставите мокра кърпа на пода. Хлебарките ще пълзят под нея в търсене на топла и влажна среда и след това могат лесно да бъдат отстранени на следващата сутрин.

2. Напълнете съд с вода и олио.

Поставете вода и олио в съд и го сложете някъде за през нощта. Водата привлича хлебарките (защото те обичат влажността). След това пълзят в съда и се удавят в олиото. Така се запушват дихателните пътища на хлебарките.

3. Електромагнитно излъчване или ултразвукови вълни

В днешно време има устройства срещу хлебарки, които генерират електромагнитно излъчване или ултразвукови вълни. Въпреки това, не е доказано, че хлебарките наистина могат да се борят с него.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
ДаБе

ДаБе

23.05.2022 | 08:39

От личен опит знам, че хич не е лесно.Отърване няма.

Отговори
6 3
Ковидчо:

Ковидчо:

22.05.2022 | 19:05

То хубаво хлебарки, ама `що сте сложили снимка на бръмбар?

Отговори
7 1
"Марица"

"Марица"

22.05.2022 | 22:06

Благодарим за конструктивната забележка!

Отговори
3 1
Диана

Диана

24.05.2022 | 00:12

Това са кафяви хлебарки....

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?