46

Лесен ТРИК показва дали са ни продали стари яйца

Проверявайте яйцата дори ако нямате съмнения.
 
Яйцата са продукт, който обикновено присъства в ежедневното ни меню под една или друга форма. Много е важно обаче да сме сигурни, че храната, която консумираме, я прясна и няма да ни навреди.

Хората, които са принудени да си купуват яйца от магазина, трябва задължително да следят срока на годност, макар той да не е най-точният маркер.

Специалистите по хранене препоръчват освен срока на годност, който е посочен върху опаковката на конкретния продукт, да правим и един бърз тест у дома, преди да преминем към готвенето на любимите яйца.

За целта е нужно по-малко от минута и чаша с вода. От вас се изисква да потопите яйцето във водата. Има два варианта. Единият е яйцето да потъне, а другият- да изплува на повърхността.

Когато яйцето остане на дъното, това значи, че са ви предложили годен продукт и може да го похапнете без никакви угризения или притеснения.

Ако все пак имате познати, приятели, баби или дядовци, занимаващи се с оглеждането на кокошки, най-добре би било да се доверите на тях. Така ще си гарантирате качествена храна.

Винаги тествайте яйцата, преди да ги консумирате. Този трик отнема по-малко от минута и благодарение на него можете да избегнете неприятни последици, свързани с натравяния, обриви и т.н., пише Actualno.com.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?