Следвайте ни

Лесен трик: Как да смъкнем високото кръвно без лекарства

viber icon

За да смъкнем високото кръвното кръвно налягане, в повечето случаи посягаме към лекарствата. Те обаче помагат само временно, а и не са полезни за организма в дългосрочен план.

Тялото свиква с тези хапчета и всъщност в даден момент те спират да действат ефективно. Медикаментите имат и странични ефекти.

Поставено по този начин, е по-добре да се обърне внимание на причината, отколкото да се лекува последствието. Така например трябва да прегледате диетата си, за да видите кое там ви вреди.

Какво се прави обичайно при пациенти с хипертония:

По-малко сол. Около 6 грама на ден.

По-малко мазнини - до 75 грама на ден. Ако това ви е твърде малко, по-добре е да замените животинските мазнини със соя, използвайте зехтин.

Протеинът трябва да е в порядъка на по 1 грам на 1 кг.

На ден пийте повече вода - 1,5 - 2 литра. През лятото пиенето на това такова количество е по-лесно, отколкото в други сезони.

Витамини

Фибрите са истински приятел на човека, тъй като премахват холестерола.

Ограничете захарта, сладките и други бързи въглехидрати. Яжте ориз.

Защо се отдава такава почит към ориза?

Винаги в магазина взимайте дългозърнест ориз и изберете кафяв ориз.

Заменянето на белия ориз с кафяв би могло да предотврати високо кръвно налягане, както и да намали риска от сърдечен инфаркт, твърдят учените.

Кафявият ориз е по-добър източник на фибри, отколкото белият, а също така бори и високите нива на холестерол. Тестовете показват, че кафявият ориз съдържа в себе си вещества, които предпазват сърцето от вредни протеини.

При преработката на белия ориз тези полезни съставки изчезват.

Според американски и японски изследователи това би могло да обясни защо случаите на сърдечни заболявания са по-рядко срещани в Япония, където населението яде ориз всекидневно.

Коментари (1)

Др Фройдев

Др Фройдев

07.08.2020 | 11:54

Много лесен трик против опростачване.Не четете в никакэв случай Марица.И се опитайте да забравите че сте чели нещо с това заглавие.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?