4232

Лекари съветват: Недейте да постите, ако имате тези заболявания...

Целта на постите е да пречистят тялото не само на физическо, но и на духовно ниво

При някои заболявания обаче не трябва да гладувате, защото състоянието ви може да се влоши.

Преди да вземете решение за гладуване, препоръчително е да преминете медицински преглед, съветва диетологът Марият Мухина. Според нея, ако имате открити заболявания, е по-добре да се съсредоточите върху духовното пречистване. Тя посочва, че промените в диетата са изпълнени с усложнения за хората с хронични заболявания, особено тези, които страдат от камъни в жлъчката и желязодефицитна анемия.

"Жлъчните камъни могат да се раздвижат и да се получат гастроентерологични усложнения. Ето защо в този случай храненето на всеки трябва да бъде индивидуално, особено при тежки случаи препоръчваме да се съсредоточите върху духовното, а не върху борбата с лакомията", казва лекарят.

„Като лекар забранявам на хората с желязодефицитна анемия да не ядат месо. Защото в този случай анемията им ще се влоши, ще започне хипоксия, ще има усложнения“, казва Мухина, цитира dariknews.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Гатю

Гатю

23.03.2024 | 23:13

Браво, докторе! За първи път някой да си го каже, че постенето си е гладуване! Останалите приказки за ползите от това гладуване са излишни!

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?