Лекар предупреди: Тези храни не трябва да се приемат с вино
- 02:00, 04.02.2023
- 2162
- 2
Не всички продукти могат да се комбинират с вино и всякакъв друг алкохол. В случая не става въпрос само за вредните сладки или мазни храни, които водят до напълняване и подуване. Дори някои здравословни храни не могат да се комбинират с вино.
Д-р Олеся Буняева разкри кои са те:
Брюкселското зеле е една от храните, които не се комбинират в вино. Подобно е положението с чесъна и броколите.
Що се отнася до яйцата, те са подходящи за мезе за кисели пенливи вина.
При наличието на соев сос в ястия и закуски, това ще усложни избора на вино за вечеря. Това се дължи на кисело-солено-сладкия вкус.
Виното не се комбинира и с аспержи. Резултатът ще бъде метален послевкус, пише Actualno.com. Но ситуацията може да се коригира чрез пържене на зеленчука и сервирането му със сос. В резултат на това такова ястие може да бъде добро допълнение към гъсто вино.
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни

