1939

Лекар предупреди: Тези храни не трябва да се приемат с вино

Не всички продукти могат да се комбинират с вино и всякакъв друг алкохол. В случая не става въпрос само за вредните сладки или мазни храни, които водят до напълняване и подуване. Дори някои здравословни храни не могат да се комбинират с вино.

Д-р Олеся Буняева разкри кои са те:


Брюкселското зеле е една от храните, които не се комбинират в вино. Подобно е положението с чесъна и броколите.

Що се отнася до яйцата, те са подходящи за мезе за кисели пенливи вина.

При наличието на соев сос в ястия и закуски, това ще усложни избора на вино за вечеря. Това се дължи на кисело-солено-сладкия вкус.

Виното не се комбинира и с аспержи. Резултатът ще бъде метален послевкус, пише Actualno.com. Но ситуацията може да се коригира чрез пържене на зеленчука и сервирането му със сос. В резултат на това такова ястие може да бъде добро допълнение към гъсто вино.

 
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Иво

Иво

04.02.2023 | 07:58

Тези храни не растат при мен на село, така, че статията си я зав.ре.те в ....

Отговори
3 0
Западняк

Западняк

04.02.2023 | 06:29

Марица пак ни поднася невежо писание на набедена руска “лекарка”. Басирам се, че никой в редакцията не е прочел горната глупост преди публикуване. Тая лекарка ли е или алкохоличка та дава съвети как да избираме вино? За какви здравословни и вредни храни говори, които не вървят с вино без да обяснява защо? Или пък е готвачка, та дава съвети как да готвим зеленчуците, за да вървят с вино? Четете бре, тулупи! Нещастен селски таблоид.

Отговори
3 1

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?