46

Лекар отсече: Ето на кого е категорично забранено да пие вино

Виното е една от най-харесваните напитки в света, но се оказва, че има хора, които не могат да се насладят на вкуса му

Лекарят Лин Постън казва, че за някои категории хора дори една чаша може значително да повлияе на живота и да развали здравето им.

На кого е забранено да пие вино и в какво може да стане?

Хората, страдащи от диабет, трябва да бъдат много внимателни. Лин Постън посочва, че повечето вина повишават кръвната захар или предизвикват внезапни скокове при този показател, което е много опасно.

В никакъв случай не трябва да пиете вино на празен стомах, защото това ще доведе до рязко повишаване и след това бързо намаляване на нивото на глюкозата. В резултат на това може да се развие хипогликемия и дори кома.

Пиенето на вино е противопоказано за тези, които приемат болкоуспокояващи или седативни лекарства. Те карат мозъка да започне да работи по-бавно. Същият ефект се наблюдава при пиене на алкохолни напитки.

Заедно те могат да причинят проблеми с централната нервна система. В тежки случаи човек може да изпадне в кома и също да умре поради спиране на дишането.

Ако имате астма, дори чаша вино може да предизвика тежък астматичен пристъп. Лекарят казва, че виното съдържа сулфити. Астматиците са изключително чувствителни към тези вещества. Когато сулфитите навлязат в тялото, те могат да причинят множество странични ефекти.

Разбира се, не можете да пият вино хора, които приемат лекарства, насочени към лечение на хроничен алкохолизъм. Трябва да се обърне внимание на факта, че когато се пие алкохол на празен стомах, той много бързо се абсорбира от тялото и може сериозно да навреди на здравето.

Ако в стомаха има достатъчно количество храна, тогава пиенето на алкохол ще бъде по-безопасно и навлизането му в кръвта ще се забави няколко пъти. Хората, които ядат преди да пият алкохол, обикновено се чувстват много по-добре. Кръвният поток става по-бавен и тялото работи активно, за да го адсорбира алкохола и отстрани, пише Zdrave.to

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?