Следвайте ни

Кристина Апългейт от "Женени с деца": Имам множествена склероза

viber icon

Кристина Апългейт сподели в профила си в Twitter, че е диагностицирана с множествена склероза. Актрисата от "Женени с деца" написа, че "преминава през особен период", но получава подкрепата на хора, които преживяват същото като нея.

Множествената склероза засяга способността на нервните клетки на главния и гръбначния мозък да комуникират помежду си. Това е хронично възпалително автоимунно заболяване, което засяга както млади, така и по-възрастни хора. Жените заболяват два пъти по-често от мъжете, а първите симптоми се появяват между 20-ата и 40-ата година на човек. Не съществува познато лекарство за множествена склероза.

Апългейт, която е на 49 години, беше диагностицирана и с рак на гърдата през 2008 г. Тя се пребори с болестта, като се подложи на операция за отстраняване и на двете си гърди. Феновете й, както и ние, й стискаме палци да се справи с това.

От множествена склероза страдат още няколко звезди, между които е синът на Ози Озбърн - Джак, както и актрисата Селма Блеър. Блеър е особено активна в това да дава по-голяма видимост на хората, диагностицирани с това автоимунно заболяване.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?