Следвайте ни

Кръвната ни група определя дали сме предразположени към рак

viber icon

Кръвната група е отговорна за много процеси в човешкия организъм и според различни изследвания хората са податливи към един или друг вид  заболяване в зависимост от вида на групата, която имат.

Неотдавна телевизионната водеща Елена Малишева обяви, че в зависимост от кръвната си група хората са податливи на един или друг вид рак, пише zdrave.to

 Според Малишева носителите на първа кръвна група (0) са предразположени към рак на дебелото черво.

 Тези от втора кръвна група (A) са с повишен риск от онкологични заболявания на стомаха, хората с трета кръвна (B) група са застрашени от рак на панкреаса.

Хората с четвърта кръвна (AB) пък са предразположени от рак на бъбреците.

Различните кръвни групи са предразположени към различни видове онкологични заболявания. Други рискови фактори обаче имат много по-голям ефект върху развитието на тумори.

Наднорменото тегло, тютюнопушенето, високото кръвно налягане или бъбречната недостатъчност са фактор, който може да доведе до рак на бъбреците.

Трябва да бъдете много по-внимателни, ако ваш близък роднина е бил болен от рак на бъбреците и в същото време сте от четвърта кръвна група. Комбинацията от няколко фактора често води до онкологични заболявания.
 
 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай